The Amenta - n0n

Recension: musik
Genre: Industrial Death/Black metal
Betyg: 8/10

Det finns band som kör med ett väldigt tungt och aggressivt sound - vilket inkorporerar distade gitarrer, infernaliskt trumspel och bindgalna sångare -  och så finns det band som The Amenta.

Det är inte ofta man hör något så... uppfriskande som The Amenta; dödsmetall har aldrig låtit så löjligt vansinnigt, så omöjligt ultrasnabbt, så ofattbart kraftfullt på det australienska kollektivets andra fullängdare utan att det blir pannkaka utav alltihop. Trodde du att band som Entombed, Nile och Cryptopsy var tunga? Pyttsan, för i en jämförelse ter sig nämnda legendariska gruppers samtliga låtmaterial nästan som lättsmälta barnvisor - det är helt enkelt inte klokt hur äckligt svintunga The Amenta är. 

Mycket kan man nog tacka bandets eminenta trummis (vars trumspel jag dock har svårt att avgöra om det verkligen är äkta eller bara spelat av en trummaskin) som fullständigt krossar allt vad sansat beteende heter. Trummorna har en ganska framskjuten roll men lyckligtvis överskuggar den inte de andra bandmedlemmarnas insatser som till exempel The Berzerker har för vane att göra på sina plattor. 

Det är svårt att kategorisera The Amentas unika stil - dock är det ganska klart att det handlar om en villkorslös och toktung dödsmetall som förbättras till följd av att man haft den goda smaken att pynta det ibland monotona (dock aldrig tråkiga) gitarrbruset och vansinniga trumspelet med industriella samplingar och allmänt fabriksoljud. 
   Många brukar kalla Killswitch Engage och In Flames för den moderna extrema metallen men jag skulle snarare säga att det The Amenta presterar på n0n kan mycket väl vara födseln av en helt ny period inom dödsmetallen och allt som kommer med den. Det är snuskigt bra utan att för den delen bli löjligt och överdrivet och det är ett väldigt unikt och beudransvärt sound som The Amenta förrärar oss genom sin talang. 
     
 

Fotnot: i nuläget har det inte spelats in några videos så ni får nöja er med en stillbild.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0